Trimestre o any acadèmic a Irlanda

IRLANDA

 

Estudiar a Irlanda: un país acollidor i avançat

Irlanda té una llarga trajectòria en l’àmbit de l’educació que, encara avui, perdura. Alguns estudis realitzats recentment verifiquen que la ràtio a les escoles irlandeses és reduïda, essent els grups d’uns disset alumnes per classe i professor.

Escollir Irlanda per a cursar un trimestre o un any acadèmic és una opció molt encertada per als nostres fills i filles, perquè parlem d’un país amb costums similars a les nostres, on la integració és ràpida, on les famílies es caracteritzen per la seva hospitalitat i on el sistema educatiu guarda semblances amb el nostre, cosa que facilita l’adaptació dels estudiants, tant si hi van un trimestre com si hi van tot el curs.

Les xifres demostren l’alt nivell educatiu que es proporciona i situen Irlanda com un dels principals destins d’Europa per cursar estudis de secundària. Per aquest motiu el govern irlandès ha apostat per la inversió en la internacionalització del sistema educatiu i Irlanda s’ha convertit, en els últims anys, en un destí cada cop més popular entre els estudiants estrangers. Actualment, el sistema educatiu irlandès es considera un dels més complets d’Europa, ja que es tracta d’una educació pràctica i centrada en el desenvolupament de les competències personals i professionals. Els estudiants reben una educació de qualitat en un entorn segur.

A Irlanda oferim la possibilitat de realitzar l’estada en una gran ciutat o prop d’ella, com és Dublín, amb un seguiment exhaustiu i acurat, o fer-ho en una ciutat mitjana, com és Waterford, amb un ambient tranquil i un seguiment completament personalitzat. La diferència entre una opció i l’altra dependrà, sobretot, del tarannà de l’estudiant, de la seva manera de ser i de les competències que cal que adquireixi per desenvolupar totes i cadascuna de les seves habilitats i capacitats.

Sigui com sigui, les famílies irlandeses es caracteritzen per la seva hospitalitat i una acollida càlida. Mentre que a Dublín la diversitat de famílies és més gran a Waterford, el programa garanteix que la família té un fill o filla d’edat similar a la del participant, la qual cosa facilita l’adaptació, no només familiar, sinó en l’entorn i a l’escola.

Totes les estades inclouen classes d’anglès per a preparar els exàmens de Cambridge, una tutorització personalitzada i assistència per emergències les 24 hores. Tot i així, depenent de la zona escollida, l’estada inclou, a més a més, activitats extraescolars, sortides els caps de setmana, la matrícula, els llibres i l’uniforme escolar.

A IDee, juntament amb les entitats irlandeses, treballem perquè l’estada dels nostres participants sigui el més exitosa possible, perquè tinguin una experiència que no oblidin i que contribueixi al seu creixement acadèmic i personal i al desenvolupament de les anomenades soft skills, perquè es puguin reincorporar a la tornada amb total facilitat.

 

El sistema d’estudis irlandès

El sistema d’estudis irlandès és molt similar al nostre. Té una durada de nou mesos (de setembre a juny). Es divideix en tres trimestres i té dos períodes de vacances durant el curs escolar que coincideixen amb les vacances de Nadal i de Setmana Santa. A més, durant el primer i el segon trimestre es fa una parada que té una durada d’una setmana.

Es fomenta l’aprenentatge personalitzat, cooperatiu i basat en projectes, però el docent té llibertat per aplicar el mètode que cregui més escaient al grup-classe.

El desenvolupament de les competències transversals, l’ús de les TIC i l’aprenentatge pràctic són peces clau d’aquest sistema d’estudis.

 

Immersió a l’escola irlandesa 

El fet que el sistema educatiu d’Irlanda sigui tan similar al nostre, permet als estudiants estrangers incorporar-se durant un trimestre a qualsevol escola irlandesa, de manera que fan una immersió parcial i finalitzen el curs a la seva escola d’origen amb total normalitat i sense cap mena de complicació.

Així poden millorar no només el nivell de llengua anglesa, sinó desenvolupar les soft skills, cosa que els permetrà assolir l’èxit més endavant, ja que la capacitat d’esforç i la superació seran eines que hauran aconseguit.

Els recursos i competències que aconsegueixen els estudiants que trien aquesta opció els capaciten per a desenvolupar qualsevol projecte. El fet de passar un trimestre en un país estranger suposa l’acceptació o el respecte per una cultura diferent, la possibilitat de convivència amb persones que tenen altres punts de vista, ja que no només s’han d’adaptar a una escola diferent sinó que ho han de fer amb una nova família. Aquest conjunt és el que fa d’ells i elles persones tolerants, solidàries i empàtiques.

 

 

PROGRAMA GENERAL

 

A Dublín treballem amb els coordinadors locals que des d’Irlanda vetllen pel bon funcionament dels nostres programes i amb qui de manera permanent, mantenim contacte per fer el seguiment dels nostres participants.

Aquesta entitat s’encarrega de la selecció de les escoles i les famílies, sempre sota la supervisió d’IDee, i procura que tant l’aspecte acadèmic com el personal tinguin el mateix valor a l’hora d’escollir centre i allotjament.

 

PROGRAMA VIP

 

Aquest programa es gestiona juntament amb els coordinadors locals que fan un seguiment completament personalitzat de l’estada dels nostres participants.

L’allotjament en famílies triades curosament amb fills de la mateixa edat que els nostres alumnes, el tipus de ciutat, mitjana i tranquil·la, i la immersió reforçada amb un programa intensiu d’anglès, fan que aquesta opció sigui òptima des del primer dia.

A més, l’estada es complementa amb activitats culturals i esportives, visites a llocs emblemàtics d’Irlanda, que faciliten, encara més, la integració dels nostres participants.

 

 

Tota la informació referent als detalls del viatge i l’estada, les tarifes i les condicions de cancel·lació us l’oferirem de manera personalitzada quan contacteu amb nosaltres.