Trimestre o any acadèmic al Canadà

 

CANADÀ

 

Estudiar a Canadà: un país pioner i integrador

Canadà és un país que considera l’educació com una de les seves prioritats. Conseqüència d’això és el resultat en els informes PISA que el situen entre els deu primers països del rànking mundial. I no és estrany que sigui així, ja que els seus mètodes innovadors d’ensenyament i l’atenció individualitzada de l’alumnat li permeten avançar en tots els sentits i situar-se com a país capdavanter en qüestions educatives.

Però no és aquest l’únic motiu que fa de Canadà una bona elecció per anar-hi a estudiar. La qualitat de vida canadenca, la seguretat del país, el bilingüisme i la tolerància dels seus habitants amb altres cultures o la sensibilitat pel medi ambient, són arguments de pes per comprendre que, viure a Canadà, és una experiència única que ens canviarà la vida.

Aquesta qualitat de vida la garanteixen els informes de l’OCDE que el consideren un dels millors països del món per viure-hi. Canadà és un país bilingüe on es parlen i s’estudien l’anglès i el francès; on la tolerància amb altres cultures queda palesa en la diversitat i la multiculturalitat dels seus habitants: rep cada any persones immigrants i és reconegut com un país integrador i inclusiu. Aquests trets diferencials fan de la seva gent una gent acollidora, de mentalitat oberta que tenen cura del seu país i procuren que aquest progressi.

Per altra banda, Canadà és un país preocupat pel medi ambient, amb més de 40 parcs i reserves nacionals que fan que la seva població estigui sensibilitzada amb les qüestions relacionades amb el canvi climàtic.

 

El sistema d’estudis canadenc 

El sistema d’estudis canadenc és un sistema reconegut internacionalment que aposta per la innovació, potencia el talent dels seus estudiants i valora les habilitats i les competències transversals com una eina de desenvolupament personal. Aquest sistema s’organitza en semestres, de manera que els estudiants poden realitzar immersions totals o parcials, d’un mes fins a quatre mesos o de tot un curs acadèmic.

 

L’any escolar

L’any escolar a Canadà té una durada de  gairebé deu mesos: s’inicia a principis de setembre (normalment el 2 o el 3) i finalitza a finals de juny (al voltant del 29 o 30 si coincideix en divendres). El curs es divideix en dos semestres i té dos períodes de vacances escolars, un per Nadal i l’altre a meitat d’hivern; la Setmana Santa té dos dies de festa (Divendres Sant i Dilluns de Pasqua).

 

Immersió a l’escola canadenca 

Les estades de curta durada coincideixen amb el primer trimestre del nostre curs escolar. Totes s’inicien el dia 2 de serembre i, depenent del període d’estada que s’ha escollit finalitzen al mes que correspon, essent el desembre l’últim mes d’estada per aquells estudiants que fan la immersió de quatre mesos.

La possibilitat de fer immersions parcials en el sistema d’estudis canadenc permet als nostres participants viure una experiència única a la vegada que poden reprendre el curs sense problema quan tornen i s’incorporen. Les setmanes que l’alumne passa fora no només li permeten millorar el seu nivell d’anglès sinó que li proporcionen unes competències transversals que el converteixen en una persona versàtil i resilient. A la tornada, aquest alumne ha adquirit una autonomia i unes habilitats socials que demostra en el dia a dia i en la readaptació al curs amb normalitat.

Com que les immersions parcials que ofereix IDee poden ser d’un a quatre mesos, els estudiants s’incorporen al seu centre quan tornen, de manera que poden seguir el curs i finalitzar-lo sense problema, tant si l’estada ha estat de curta durada com si s’ha allargat fins a 16 setmanes.

 

 

Les escoles

Tota la informació referent als detalls del viatge i l’estada, les tarifes i les condicions de cancel·lació us l’oferirem de manera personalitzada quan contacteu amb nosaltres.