Trimestre o any acadèmic a l’estranger

Els nostres destins:

A IDee som conscients que la decisió d’inscriure’s en un programa d’immersió depèn de molts factors i que no és una decisió ràpida ni fàcil. Per aquest motiu, l’assessorament inicial i l’acompanyament i seguiment exhaustius són dos aspectes fonamentals perquè els joves aprofitin al màxim l’oportunitat de viure i estudiar en un país estranger.

Des d’IDee valorem aquest acompanyament des de l’inici, per això, el primer que fem és reunir-nos amb el participant i la seva família. D’aquesta manera podem conèixer de primera mà quines són les seves expectatives, les seves necessitats i el seu tarannà i així adaptar-nos amb un assessorament completament personalitzat.

En aquestes reunions inicials, que per norma general seran dues, és on expliquem les possibilitats que teniu a l’abast. Conèixer en persona el candidat ens permet valorar el seu grau de maduresa, a més del seu nivell d’anglès o francès, i així recomanar el centre o país més adequat, on considerem que es pot trobar millor i gaudir de l’experiència.

Aquestes entrevistes prèvies, l’assessorament i l’atenció durant tota l’estada, el contacte entre el coordinador d’IDee i el coordinador local, fan que la nostra entitat sigui propera, amb un tracte professional i familiar a parts iguals i amb la possibilitat que els pares o tutors mantinguin un contacte directe i constant amb nosaltres i amb els seus fills. Aquest valor afegit és el que ens posiciona com un referent en la tasca personalitzada, en un coneixement i seguiment autèntics dels nostres participants, perquè puguin aprofitar al màxim els mesos que passen fora, perquè gaudeixin de les activitats que realitzen i perquè s’integrin plenament amb les seves famílies d’acollida.

Les famílies amb què treballem estan seleccionades amb cura i rigor, però a més mirem que els nostres participants s’hi puguin adaptar amb facilitat, tenint en compte les seves peculiaritats, les activitats que acostumen a realitzar, els hobbies que tenen i, en definitiva, l’estructura familiar.

Per completar aquest assessorament, IDee ajuda també en la gestió dels vols i de tota l’estada en general.

A destacar dels nostres programes
• Col·laborem amb escoles:
Mixtes i diferenciades
Públiques i privades
• Països i sistemes educatius diferents
• Zones variades
• Allotjament en residència o família
• Seleccionem amb cura les famílies d’acollida
• Seguiment exhaustiu
Què inclouen els nostres programes?
• Allotjament en família, en PC
• Matrícula a l’escola
• Taxes i complements escolars
• Opcions de sortides turístiques
• Gabinet d’orientació
• Possibilitat de complementar l’estada amb activitats i/o preparació d’exàmens oficials
• Assistència 24h, per emergències, al país d’acollida

Irlanda

Estudiar a Irlanda: un país acollidor i avançat

Irlanda té una llarga trajectòria en l’àmbit de l’educació que, encara avui, perdura. Alguns estudis realitzats recentement verifiquen que la ràtio a les escoles irlandeses és reduïda, essent els grups d’uns disset alumnes per classe i professor.

Escollir Irlanda per a cursar un trimestre o un any acadèmic és una opció molt encertada per als nostres fills i filles, perquè parlem d’un país amb costums similars a les nostres, on la integració és ràpida, on les famílies es caracteritzen per la seva hospitalitat i on el sistema educatiu guarda semblances amb el nostre, cosa que facilita l’adaptació dels estudiants, tant si hi van un trimestre com si hi van tot el curs.

Les xifres demostren l’alt nivell educatiu que es proporciona i situen Irlanda com un dels principals destins d’Europa per cursar estudis de secundària. Per aquest motiu el govern irlandés ha apostat per la inversió en la internacionalització del sistema educatiu i Irlanda s’ha convertit, en els últims anys, en un destí cada cop més popular entre els estudiants estrangers. Actualment, el sistema educatiu irlandés es considera un dels més complets d’Europa, ja que es tracta d’una educació pràctica i centrada en el desenvolupament de les competències personals i professionals. Els estudiants reben una educació de qualitat en un entorn segur.

 

A Irlanda oferim la possibilitat de realitzar l’estada en una gran ciutat o prop d’ella, com és Dublín, amb un seguiment exhaustiu i acurat, o fer-ho en una ciutat mitjana, com és Waterford, amb una ambient tranquil i un seguiment completament personalitzat. La diferència entre una opció i l’altra dependrà, sobretot, del tarannà de l’estudiant, de la seva manera de ser i de les competències que cal que adquireixi per desenvolupar totes i cadascuna de les seves habilitats i capacitats.

Sigui com sigui, les famílies irlandeses es caracteritzen per la seva hospitalitat i una acollida càlida. Mentre que a Dublín la diversitat de famílies és més gran a Waterford, el programa garanteix que la família té un fill o filla d’edat similar a la del participant, la qual cosa facilita l’adaptació, no només familiar, sinó en l’entorn i a l’escola.

Totes les estades inclouen classes d’anglès per a preparar els exàmens de Cambridge, una tutorització personalitzada i assistència per emergències les 24 hores. Tot i així, depenent de la zona escollida, l’estada inclou, a més a més, activitats extraescolars, sortides els caps de setmana, la matrícula, els llibres i l’uniforme escolar.

A IDee, juntament amb les entitats irlandeses, treballem perquè l’estada dels nostres participants sigui al més exitosa possible, perquè tinguin una experiència que no oblidin i que contribueixi al seu creixement acadèmic i personal i al desenvolupament de les anomendes soft skills, pequè es puguin reincorporar a la tornada amb total facilitat.

El sistema d’estudis irlandés

El sistema d’estudis irlandés és molt similar al nostre. Té una durada de nou mesos (de setembre a juny). Es divideix en tres trimestres i té dos períodes de vacances durant el curs escolar que coincideixen amb les vacances de Nadal i de Setmana Santa. A més, durant el primer i el segon trimestre es fa una parada que té una durada d’una setmana.

Es fomenta l’aprenentatge personalitzat, cooperatiu i basat en projectes, però el docent té llibertat per aplicar el mètode que cregui més escaient al grup-classe.

El desenvolupament de les competències transversals, l’ús de les TIC i l’aprenentatge pràctic són peces clau d’aquest sistema d’estudis.

Equivalències del sistema d’estudis
Immersió a l’escola irlandesa

El fet que el sistema educatiu d’Irlanda sigui tan similar al nostre, permet als estudiants estrangers incorporar-se durant un trimestre a qualsevol escola irlandesa, de manera que fan una immersió parcial i finalitzen el curs a la seva escola d’origen amb total normalitat i sense cap tipus de complicació.

Així poden millorar no només el nivell de llengua anglesa, sinó desenvolupar les soft skills, cosa que els permetrà assolir l’èxit més endavant, ja que la capacitat d’esforç i la superació seran eines que hauran aconseguit.

La similitud entre el nostre sistema educatiu i el sistema educatiu irlandés facilita la immersió parcial per trimestres, opció ideal per tenir un primer contacte amb la mobilitat internacional.

Els recursos i competències que aconsegueixen els estudiants que trien aquesta opció els capaciten per a desenvolupar qualsevol projecte. El fet de passar un trimestre en un país estranger suposa l’acceptació o el respecte per una cultura diferent, la possibilitat de convivència amb persones que tenen altres punts de vista, ja que no només s’han d’adaptar a una escola diferent sinó que ho han de fer amb una nova família. Aquest conjunt és el que fa d’ells i elles persones tolerants, solidàries i empàtiques.


DUBLIN I RODALIES

A Dublín i rodalies treballem de manera conjunta amb una entitat que des d’Irlanda vetlla pel bon funcionament dels nostres programes i amb qui de manera permanent, mantenim contacte per fer el seguiment dels nostres participants. Aquesta entitat s’encarrega de la selecció de les escoles i les famílies, sempre sota la supervisió d’IDee, i procura que tant l’aspecte acadèmic com el personal tinguin el mateix valor a l’hora d’escollir centre i allotjament.

LES ESCOLES

WATERFORD I RODALIES

Juntament amb l’opció d’estudiar a Dublín i les seves rodalies, la fundació IDee ofereix l’opció d’estudiar a Waterford. Aquest programa es gestiona amb una entitat que fa un seguiment completament personalitzat de l’estada dels nostres participants.
L’allotjament en famílies triades curosament amb fills de la mateixa edat que els nostres alumnes, el tipus de ciutat, mitjana i tranquil·la, i la immersió reforçada amb un programa intensiu d’anglès, fan que aquesta opció sigui òptima des del primer dia.
A més, l’estada es complementa amb activitats culturals i esportives, visites a llocs emblemàtics d’Irlanda, que faciliten, encara més, la integració dels nostres participants.

LES ESCOLES

fletxa

 


Canadà

Estudiar a Canadà: un país pioner i integrador

Canadà és un país que considera l’educació com una de les seves prioritats. Conseqüència d’això és el resultat en els informes PISA que el situen entre els deu primers països del rànking mundial. I no és estrany que sigui així, ja que els seus mètodes innovadors d’ensenyament i l’atenció individualitzada de l’alumnat li permeten avançar en tots els sentits i situar-se com a país capdavanter en qüestions educatives.

Però no és aquest l’únic motiu que fa de Canadà una bona elecció per anar-hi a estudiar. La qualitat de vida canadenca, la seguretat del país, el bilingüisme i la tolerància dels seus habitants amb altres cultures o la sensibilitat pel medi ambient, són arguments de pes per comprendre que, viure a Canadà, és una experiència única que ens canviarà la vida.

Aquesta qualitat de vida la garanteixen els informes de l’OCDE que el consideren un dels millors països del món per viure-hi. Canadà és un país bilingüe on es parlen i s’estudien l’anglès i el francès; on la tolerància amb altres cultures queda palesa en la diversitat i la multiculturalitat dels seus habitants: rep cada any persones immigrants i és reconegut com un país integrador i inclusiu. Aquests trets diferencials fan de la seva gent una gent acollidora, de mentalitat oberta que tenen cura del seu país i procuren que aquest progressi.

Per altra banda, Canadà és un país preocupat pel medi ambient, amb més de 40 parcs i reserves nacionals que fan que la seva població estigui sensibilitzada amb les qüestions relacionades amb el canvi climàtic.

Equivalències del sistema d’estudis

 

El sistema d’estudis canadenc 

El sistema d’estudis canadenc és un sistema reconegut internacionalment que aposta per la innovació, potencia el talent dels seus estudiants i valora les habilitats i les competències transversals com una eina de desenvolupament personal. Aquest sistema s’organitza en semestres, de manera que els estudiants poden realitzar immersions totals o parcials, d’un mes fins a quatre mesos o de tot un curs acadèmic.

L’any escolar

L’any escolar a Canadà té una durada de  gairebé deu mesos: s’inicia a principis de setembre (normalment el 2 o el 3) i finalitza a finals de juny (al voltant del 29 o 30 si coincideix en divendres). El curs es divideix en dos semestres i té dos períodes de vacances escolars, un per Nadal i l’altre a meitat d’hivern; la Setmana Santa té dos dies de festa (Divendres Sant i Dilluns de Pasqua).

Immersió a l’escola canadenca 

Les estades de curta durada coincideixen amb el primer trimestre del nostre curs escolar. Totes s’inicien el dia 2 de serembre i, depenent del període d’estada que s’ha escollit finalitzen al mes que correspon, essent el desembre l’últim mes d’estada per aquells estudiants que fan la immersió de quatre mesos.

La possibilitat de fer immersions parcials en el sistema d’estudis canadenc permet als nostres participants viure una experiència única a la vegada que poden reprendre el curs sense problema quan tornen i s’incorporen. Les setmanes que l’alumne passa fora no només li permeten millorar el seu nivell d’anglès sinó que li proporcionen unes competències transversals que el converteixen en una persona versàtil i resilient. A la tornada, aquest alumne ha adquirit una autonomia i unes habilitats socials que demostra en el dia a dia i en la readaptació al curs amb normalitat.

Com que les immersions parcials que ofereix IDee poden ser d’un a quatre mesos, els estudiants s’incorporen al seu centre quan tornen, de manera que poden seguir el curs i finalitzar-lo sense problema, tant si l’estada ha estat de curta durada com si s’ha allargat fins a 16 setmanes.


 

 

 

LES ESCOLES

fletxa

 

Tota la informació referent als detalls del viatge i l’estada, les tarifes i les condicions de cancel·lació us l’oferirem de manera personalitzada quan contacteu amb nosaltres.